info@morfogenesis.eu

Ανάπτυξη Ιδιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης

  • Home
  • Ανάπτυξη Ιδιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Ανάπτυξη Ιδιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Περιγραφή

Το υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης αποτελεί σημαντικό προνόμιο και απαραίτητο εφόδιο για κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης καθώς επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλα τα επίπεδα οργάνωσης. Όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν με λειτουργικό τρόπο τα συναισθήματά τους τα συναισθήματα των συνεργατών/πελατών τους αυτό έχει συνέπειες στη μεταξύ τους συνεργασία, στην ποιότητα της εργασίας, στο συναισθηματικό κλίμα που δημιουργείται στον εργασιακό χώρο και εν τέλει στην απόδοση της εταιρείας.

Η ταυτότητα του βιωματικού ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου Morfogenesis

Στη Morfogenesis, η εμπειρία, η γνώση και τα εργαλεία που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε τη δυναμική της ομάδας των συμμετεχόντων και να εστιάζουμε:

Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τρόπους να αναγνωρίζουν την πηγή των συναισθημάτων τους, να είναι ευέλικτοι στη διαχείριση των συγκρούσεων, να διαχειρίζονται τα έντονα μερικές φορές αρνητικά συναισθήματα όπως το άγχος και να πετυχαίνουν τους στόχους τους εστιάζοντας στα δυνατά τους σημεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αφορά όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους μιας εταιρείας σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας. Ενδυναμώνει τη συγκρότηση της προσωπικότητας και της λειτουργικότητας του καθενός χωριστά και ανεβάζει το επίπεδο λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας στις ανθρώπινες σχέσεις και την επικοινωνία, μέσα στην εταιρεία.

Διαχείριση Άγχους

Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση του άγχους βοηθά στην αποτελεσματική λειτουργία του εαυτού υπό συνθήκες πίεσης.

Επικοινωνία/Κοινωνικές Δεξιότητες

Η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά στην καλλιέργεια συμπεριφοράς συμβατής με την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Το υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλα τα επίπεδα οργάνωσης της επιχείρησης.

Εργαζόμενος-Γονιός

Οι ευθύνες και υποχρεώσεις μας ως γονείς πολλές φορές εμποδίζουν την αμέριστη συγκέντρωση στον εργασιακό μας έργο και την υψηλή απόδοσή μας σε αυτό, και το αντίστροφο.