info@morfogenesis.eu

Εργαζόμενος-Γονιός: από τη σύγκρουση στη σύνθεση

  • Home
  • Εργαζόμενος-Γονιός: από τη σύγκρουση στη σύνθεση

Εργαζόμενος-Γονιός: από τη σύγκρουση στη σύνθεση

Περιγραφή

Είναι γνωστό ότι όλοι μας μεταφέρουμε τις έννοιες μας από το σπίτι στη δουλειά και αντίστροφα. Οι προσωπικές ευθύνες και υποχρεώσεις πολλές φορές εμποδίζουν την αμέριστη συγκέντρωση στον εργασιακό μας έργο και την υψηλή απόδοσή μας σε αυτό. Αυτό έχει επιπτώσεις τόσο στον ψυχισμό μας όσο και στο περιβάλλον μας, εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό.

Η ταυτότητα του βιωματικού ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου Morfogenesis

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες ψυχοεκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη στην παιδαγωγική ενσυναίσθηση και επικοινωνία όσον αφορά τον γονεϊκό τους ρόλο και τις δυναμικές της οικογένειας.

Στη Morfogenesis, η εμπειρία, η γνώση και τα εργαλεία που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε τη δυναμική της ομάδας των συμμετεχόντων προς όφελός τους. Τα θέματα που επεξεργαζόμαστε στο σεμινάριο αφορούν την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, τα όρια και την αυτονομία, την ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης, το μεγάλωμα ψυχοκοινωνικά υγιών παιδιών και την αντιμετώπιση συμπεριφορικών και μαθησιακών δυσκολιών αλλά και φόβων των παιδιών.

Το tailor-made σεμινάριο της Morfogenesis «Εργαζόμενος-Γονιός: από τη σύγκρουση στη σύνθεση» αξιοποιεί το δυναμικό που δημιουργείται στην ομάδα των συμμετεχόντων για να καθρεφτίσει συναισθήματα και συμπεριφορές, σε ένα ασφαλές περιβάλλον βοηθώντας τον κάθε γονέα ξεχωριστά να αντιληφθεί και να βιώσει διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν τα παιδιά και τη σχέση των γονιών με αυτά. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους που είναι γονείς

Διαχείριση Άγχους

Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση του άγχους βοηθά στην αποτελεσματική λειτουργία του εαυτού υπό συνθήκες πίεσης.

Επικοινωνία/Κοινωνικές Δεξιότητες

Η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά στην καλλιέργεια συμπεριφοράς συμβατής με την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Το υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλα τα επίπεδα οργάνωσης της επιχείρησης.

Εργαζόμενος-Γονιός

Οι ευθύνες και υποχρεώσεις μας ως γονείς πολλές φορές εμποδίζουν την αμέριστη συγκέντρωση στον εργασιακό μας έργο και την υψηλή απόδοσή μας σε αυτό, και το αντίστροφο.