info@morfogenesis.eu

Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες

  • Home
  • Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες

Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες

Περιγραφή

Η δυσλειτουργική επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων δημιουργεί παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, δυσχεραίνοντας την αρμονική συνεργασία μεταξύ τους και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση αρνητικού εργασιακού κλίματος το οποίο αναπόφευκτα επηρεάζει και την προσωπική τους ζωή. Η κατάσταση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συνεργασία της επιχείρησης με τους πελάτες της και στη γενικότερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των εργαζομένων.

Η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά στην καλλιέργεια συμπεριφοράς συμβατής με την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί πάντα δεδομένου ότι η λειτουργική διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στις οποίες η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων κλονίζεται, διασφαλίζεται κυρίως μέσω της δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.  

Η ταυτότητα του βιωματικού ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου Morfogenesis

Στη Morfogenesis, η εμπειρία, η γνώση και τα εργαλεία που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε τη δυναμική της ομάδας των συμμετεχόντων και να εστιάζουμε:

Το κάθε μέλος που συμμετέχει στο σεμινάριο αναγνωρίζει και εντοπίζει τους μηχανισμούς που τον αποτρέπουν από μία αποτελεσματική επικοινωνία, φωτίζεται ο τρόπος με τον οποίο η επικοινωνία επηρεάζει τις εργασιακές του σχέσεις και ενισχύεται η ενσυναίσθησή του ώστε να αντιλαμβάνεται και να διαχειρίζεται με λειτουργικό τρόπο καταστάσεις στις οποίες η επικοινωνία είναι δύσκολη. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αφορά τα στελέχη σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης της επιχείρησης. Οι επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες τόσο των στελεχών της διοίκησης όσο και των εργαζομένων αποτελούν προϋπόθεση για αποδοτική και αποτελεσματική συνεργασία και για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. 

Διαχείριση Άγχους

Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση του άγχους βοηθά στην αποτελεσματική λειτουργία του εαυτού υπό συνθήκες πίεσης.

Επικοινωνία/Κοινωνικές Δεξιότητες

Η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά στην καλλιέργεια συμπεριφοράς συμβατής με την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Το υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλα τα επίπεδα οργάνωσης της επιχείρησης.

Εργαζόμενος-Γονιός

Οι ευθύνες και υποχρεώσεις μας ως γονείς πολλές φορές εμποδίζουν την αμέριστη συγκέντρωση στον εργασιακό μας έργο και την υψηλή απόδοσή μας σε αυτό, και το αντίστροφο.